Få bedre hud!

Vårt vestlige levesett er ikke hudvennlig. Bare det å pakke inn huden i klær, og spesielt bruk av ull innerst, kan gjøre huden tørr og gi småskader i hudoverflaten. Hyppig kroppsvask med vann og såpe vil ofte kunne tørke ut huden, med ytterligere forverring ved bruk av  parfymer og andre hudprodukter. Tørr hud medfører ofte kløe, og hos spesielt disponerte individer kan det oppstå eksem.

Dersom huden er tørr og har småskader i hudoverflaten – såkalt defekt hudbarriere – er det holdepunkter for at individet lettere kan bli allergisk og dessuten lettere få hudinfeksjoner. Dette oppstår fordi de allergifremkallende stoffene, og virus og bakterier, trenger inn i huden gjennom de små defektene i huden. Nyere forskning kan tyde på at hvis man tidlig normaliserer tørr hud, kan man unngå utvikling av eksem og muligens også allergier.

Tørr hud og eksem forekommer i alle aldre, men hyppigst hos barn. Ca 20% av norske barn har eksem, mange fler har tørr hud. Det enkleste tiltaket for å normalisere huden er å tilføre fett som huden mangler gjennom hyppige oljebad. Daglig oljebad kan anbefales til alle med tørr hud. Det skal mye olje til for mette huden med fett.

Til en badebalje for babyer anbefales ca 0,5 dl badeolje pr bad, varighet ca 10 minutter, med lufttørking etterpå.

Til et badekar for store barn og voksne må man regne 2-3 dl badeolje pr bad. Huden skal kjennes fet og glatt.

Vår nettbutikk